среда, 14 декабря 2016 г.

Науково-технічний прогрес суспільства, безперервне збільшення обсягу інформації, акумуляція на робочих місцях інформаційних телекомунікаційних технологій підвищують вимоги до кваліфікації рівня вимог працівників.
 Тому доцільним є використання в навчальному процесі комп'ютера, який перетворюється в ефективний інструмент для засвоєння й контролю знань, сприяє більшій індивідуалізації, наочності й навчання.
 Процес підготовки утвореного, висококваліфікованого працівника, який може застосувати свої знання, уміння й навички у високотехнологічнім суспільстві, особливо в період становлення ринкових відносин, обов'язково передбачає використання сучасних засобів виробництва, значна частина яких заснована на використанні інформаційних технологій. 
 Важливими завданнями викладача стають підвищення інформаційної культури учнів, формування вмінь і навичок використання інформаційних технологій.
 Широке застосування знаходить використання такої комп'ютерної програми як «Табличний редактор Microsoft EXCEL» для виконання різного роду обчислень, наприклад екологічної тематики. За допомогою електронних таблиць можна зручно й наочно представити екологічні показники теперішнього часу, а також виконати необхідні середньостатистичні й прогнозуючі розрахунки.

 Слід зазначити, що при вивченні теми «Табличний редактор Microsoft EXCEL» на уроках інформатики може використовуватися будь-яка числова інформація, яка може зацікавити учнів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий